top of page

Precon, uw groothandel in voeding voor Gent en omstreken

Het verhaal van Precon, groothandel horecavoeding begint in 1979 wanneer een diepvriesspeciaalzaak opent in Zomergem.In 1992 wordt Precon lid van Interfrost, de grootste Horeca-aankoopgroepering van Belgie.

De verhuizing naar Gent en de daaropvolgende exponentiële uitbreiding leidt tot de aankoop van een eerste diepvrieswagen in 1990 en een extern magazijn in 1993. Jarenlang succes als voedingsgroothandel, verdere uitbreidingen en een explosieve groei roept nogmaals tot een verhuizing in 2009 naar een volledig nieuw pand. Nadat de diepvriesafdeling in 2012 volledig werd vernieuwd, kwam in Mei 2016 er een nieuwe frigoruimte bij van meer dan 300m² samen met een nieuwe loods voor extra stockage ruimte. Het najaar van 2014 werd opgemerkt door de intrede van Séverine, de jongste dochter van Luc & Carine en haar vriend Sam.

1 Januari 2019 : De fakkeloverdracht ! Niet langer zijn Luc en Carine zaakvoerders van ' Diepvries BADECO' maar hebben Séverine en Sam ervoor gekozen om verder de zaak te runnen, dit gepaard met ook de naamswijziging namelijk ' PRECON GENT'. 

Precon beschikt alvast over de laatste technologie inzake kwaliteitsbewaking van voedsel. Diepvriesopslag met constante koeling en correcte temperatuur, optimale stockage, ultramoderne laadkades. Dat alles draagt ertoe bij dat Precon u zowel food als non food producten van hoge kwaliteit tegen scherpe prijzen garandeert. Wenst u meer informatie, neem dan vandaag nog contact op met Precon, uw horecaspecialist in Gent en omstreken.

Historiek groothandel voeding Precon
bottom of page